Ga naar inhoud
Houten tafel met grimeerspullen

Grip5 opleidingen

Grimeerwerk

Waarom een opleiding?

Om trauma-acteur te zijn bij Grip5 dient jouw kennis en vaardigheden top of the bill te zijn! Alleen op die manier kunnen wij iedere opleiding, training en oefening kwalitatief hoogstaand ondersteunen.

Om dat te bereiken, kan je bij Grip5 een 2-tal interne opleidingen volgen: BTC en ATC. Deze opleidingen worden door Grip5 gegeven. Alle BTC en ATC-lessen worden verzorgd door vakdocenten. Naast deze opleidingen zijn er ook herhalings- en terugkomdagen waarbij verschillende sprekers uit het vakgebied iedereen voorzien van de laatste informatie.

Bloed wordt toegevoegd aan een gegrimeerde hoofdwond

BTC - Basic Trauma Course

De Basic Trauma Course bestaat uit theorie-  en praktijkdagen, zowel online als klassikaal.

We introduceren je het CABCDE-protocol. Onderwerpen als massaal bloedverlies, problemen met de luchtwegen en de nekwervel, ademhaling, bloedcirculatie, bewustzijn en andere neurologische functies en lichaamstemperatuur komen aan bod. Je leert hoe jouw lichaam reageert op trauma en wat er gebeurt als gevolg van de behandeling van een hulpverlener. Daarnaast oefen je het grimeren van verwondingen en leer je acteren.

Deze cursus wordt afgesloten met een examen, waarbij theorie en praktijk afgetoetst worden.

Grimeerwerk tussen de kledingrekken

ATC - Advanced Trauma Course

De Advanced Trauma Course bestaat uit theorie-  en praktijkdagen, zowel online als klassikaal.

Tijdens de lesdagen komen de modules anatomie, traumatologie en grimeren&acteren aan bod. Er wordt dieper ingegaan op het CABCDE-protocol, je gaat op hoog niveau grimeren en acteren en leert zelf casuïstieken te schrijven. Na de Advanced Trauma Course kun je worden ingezet bij oefeningen van elk niveau. Je kunt de Advanced Trauma Course pas volgen, wanneer de Basic Trauma Course is afgerond.

Deze cursus wordt afgesloten met een examen, waarbij theorie en praktijk afgetoetst worden.

Je wilt je aanmelden voor de opleiding?