Ga naar inhoud
Slachtoffer met halsbloeding wordt geholpend door DSI'er bij demonstratie op beurs

Grip5 expertises

Twee militairen bij vrouw met ernstige bloeding

Trauma-acteurs

Iedere oefening, training en opleiding is gebaseerd op het leren hoe te reageren tijdens incidenten, storingen, calamiteiten of andere afwijkingen van een normale situatie. Grip5 trauma-acteurs verleggen middels hun realistische tegenspel (mentale) grenzen bij de hulpverleners. Er wordt niets aan het toeval overgelaten met als gezamenlijk doel alles en iedereen klaar te stomen voor dat ene moment waar het om draait.

Direct overgaan tot handelen bij een groot incident kan alleen wanneer je de situatie herkent en de vereiste handelingen in je systeem zitten. Op hoog niveau trainen met trauma-acteurs die realistisch tegenspel bieden is daarom van groot belang. De acteurs van Grip5 zijn medisch opgeleid en kennen de (medisch-tactische) protocollen waarmee de verschillende hulpdiensten werken, daarnaast kunnen ze (trauma) verwondingen levensecht grimeren, ensceneren en acteren. Zet ze in voor (medisch) tactische oefeningen, zodat jij en jouw team voorbereid zijn op de worst case-scenario’s van extreem geweld situaties tot ramp.

De trauma-acteurs van Grip5 verstaan hun vak. Dat betekent niet alleen dat ze na hun opleiding regelmatig worden bijgeschoold door sprekers uit diverse disciplines, maar ook dat ze een grote mate van flexibiliteit bezitten. 

Is de casuïstiek nog niet compleet, dan vullen ze hem zelf aan. Kloppend, want die medische kennis hebben de acteurs. Grip5 heeft een groot team met trauma-acteurs die alle lagen van de bevolking weerspiegelen. Geef aan wat je nodig hebt en wij zorgen ervoor.

Are you ready to operate?
In duisternis gehulde man met groot wapen

OPFOR en wapens

OPFOR is de afkorting van Opposing Forces, wat zich in het Nederlands laat vertalen naar ‘’tegenstand’’. Door het inzetten van deze gespecialiseerde OPFOR-acteurs zal er een diepere en realistischere real life training ontstaan. 

De Grip5 OPFOR-acteurs zijn getraind op het gebied van fictief tegenstand bieden op verschillende niveaus. Van licht geweldspectrum tot op tactisch terroristisch niveau. 

Tevens zijn onze OPFOR-acteurs getraind om te kunnen werken met vuurwapens en kunnen zij uitgerust worden met een ruim aanbod aan speciaal gemodificeerde vuurwapens die geschikt zijn voor het verschieten van blanks/losse flodders.

Grip5 faciliteert alle wapens voor de OPFOR-inzet inclusief de daarbij behorende vergunning en vuurwapenspecialist die ervoor zorgt dat alle veiligheidsmaatregelen getroffen worden en blijven. Van handvuurwapens, zoals de Glock 17, tot machinegeweren, zoals de AK47, of alles wat daar op aansluit behoort tot de mogelijkheden. Doordat iedere training of oefening uniek is, zullen wij altijd op zoek gaan naar de beste wapen- inzet om het real life trainen tot een hoger niveau te tillen.

Hulpverleners bij slachtoffer waar bloedspoor naar toe leidt
Veel hulpverleners bij ongeluk met meerdere auto's
Hulpverleners bij getraumatiseerd slachtoffer
Scenario in een drugslab
Man met wapen gericht op toevallige aanwezigen
Samenwerking politie en brandweer bij grote oefening
Brandweermannen dragen slachtoffer naar veiligheid
Militairen pakken slachtoffer in in bosrijke omgeving
Behandeling van een slachtoffer naast een brandweerwagen
Aanvaller haalt uit met stok om wegrennende vrouw neer te slaan
Militairen op een grasveld met helikopters
Militairen behandelen een gewonde buddy in het bos
Man met handwapen tijdens oefening
Slachtoffers en veel bloed in een drugslab
Slachtoffer wordt meegesleept op een sleepbrancard
Slachtoffer met bloeddrukband om krijgt beademingsmasker in ziekenhuis
Patient met beademing omringd door ziekenhuispersoneel
Moeder huilt om levenloos kind in ziekenhuis
Brandweer en DSI werken samen bij een oefening
Twee brandweerlieden bij man met catastrofale bloeding aan de pols
DSI en politie-agenten doen inval
Slachtoffers van een aanslag op een atletiekbaan
Zomers geklede vrouw met hevige liesbloeding wordt geholpen door DSI'er
Politiemannen bieden dekking met wapens terwijl slachtoffers worden weggesleept